Rájöttek, hogy a zacskós dohányhoz olcsóbban hozzájutnak az emberek, mint készre gyúrt társaikra. Valamilyen szinten ez természetes, hisz aki úgy csavarja a cigijét, az megdolgozik a végtermékért, és nem a készet kapja kézhez illetve szájhoz. Viszont a bökkenő ott van, hogy egyrészt az adótartalomban van az óriási különbség, másrészt meg ezek sokkal kevésbé ellenőrzött formában jutnak el a fogyasztóhoz.
Hallottam olyat is, hogy valaki kartonlapot húzott elő a zacskóból. Azt hogy? Kérdem én. Úgyhogy ráfér erre a sodrós dohány bizniszre a szigorítás. Emellett legújabb tanulmányok szerint sokkal károsabb az egészségre, mint dobozos társaik, mivel lazábbra tekerik és így sokkal több nikotin csúszik le az ember torkán, a kátránytartalom akár tízszerese is lehet, és azon okból kifolyólag, hogy magasabb hőfokon ég, még egyéb rákkeltő égéstermékek is a tüdőbe jutnak. Szóval valamit kezdeni kell vele, mert komoly egészségügy problémákat fog elindítani. Az East side-on állítólag az „import” cigit is lassan leveri. Az meg már elég kemény.